SVH Meesterkok Lars van Galen

Lars van Galen is geboren in Enschede en heeft tijdens zijn opleiding “Sterklas” (een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks) bij diverse vooraanstaande restaurants zoals Restaurant Onder de Boompjes en Château Neercanne in Maastricht gewerkt. Na het afronden van de Sterklas is hij bij Restaurant Château Neercanne in dienst getreden als chef de parti en heeft hier vijf jaar gewerkt op het niveau van souschef.

In 2007 was het tijd om de stap te maken naar een functie als Chef de Cuisine bij De Bloemenbeek in De Lutte. In deze functie heeft Lars de mogelijkheid gekregen het beleid in de keuken te bepalen en een eigen kookstijl te ontwikkelen. Ook hier streefde hij naar het hoogst bereikbare, niet alleen culinair maar ook op het gebied van organisatie, opleiding, personeelsbeleid en commercie. Op 1 maart 2012 neemt hij met zijn compagnon Richard van den Hoeven, Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink over.

2010 Toetreding Koksgilde Nationaal Team
2011 Winnaar Gouden Koksmuts
2011 Winnaar Benelux Finale Prix Culinaire "Le Taittinger"
2011 Michelinster Restaurant "De Bloemenbeek"
2011 Winnaar Internationale Prix Culinaire "Le Taittinger" (45e winnaar, 3e Nederlander)
2012 Opening eigen Hotel-Restaurant 't Lansink
2013 Michelinster Restaurant 't Lansink
2014 Eretitel SVH Meesterkok
2015 Toetreding bij "Les Patron Cuisiniers"
2016 Initiatiefnemer en lid Twente Culinair
2016 Start Frites Boutique (www.fritesboutique.nl)
2017 Start Grand Café Ledeboer, Restaurant & Events (www.ledeboer-almelo.nl